Mi a tökéletes gyerekszoba titka?

A gyerekszoba az a hely, ahol a gyerek önmaga lehet, mely számára biztonságot és stabilitást nyújt.

Az alábbi 6 pont segít a legideálisabb környezet kialakításában.

1. biztonság
Gyerekszoba kialakításakor első a biztonság!
Ez épp úgy vonatkozik a csúszásmentes szőnyegekre, mint a magas és stabilan rögzített bútorokra, sarokvédőre, ajtókitámasztóra. Még a falfesték kiválasztásakor is törekedjünk arra, hogy káros anyagoktól mentes festéket válasszunk. Ne feledkezzünk meg a biztonsági dugóról, ha nem áll módunkban gyerekvédelemmel ellátott dugaszolóaljzatot felszerelni.

2. alvás
Az alvásra kijelölt hely kiválasztásakor fontos, hogy biztonságérzetet nyújtson a gyereknek.
Ezért lehetőleg ablak alá ne helyezzük el az ágyat. Az ágy pedig közelében legyen éjszakai világítás, és természetesen a jól kiválasztott matrac is nélkülözhetetlen!

3. tanulás
Nemcsak egy íróasztal és szék legyen a főbb szempont, hiszen minden szülő szeretné, ha gyereke jól tanuljon. Ezért is gondosan járjunk el az íróasztal és szék kiválasztásakor. Lehetőleg asztalból állítható magasságút, székből pedig görgőkkel ellátott és forgathatót válasszunk, és a tanulósarkot mindenképpen ablak vagy természetes fényforrás közelében helyezzük el.

gyerekszoba

4. tárolás
Egy gyerekszobában rengeteg játéknak, könyvnek és ruhának kell elférnie, lehetőleg optimális méretű és mennyiségű, könnyen kezelhető tároló megoldásokkal.

5. játék
Az ideális gyerekszoba a bútorok elhelyezése mellett teret hagy a játéknak, ami fejleszti a gyerek személyiségét, képzeletét és társas kapcsolatait. Ezért akkor ideális, ha elég tágas és világos.

6. stílus
Vidám, inspiráló és inger gazdag környezet hat a gyerek hangulatára. Válasszunk élénk színeket, de vigyázzunk! Ne vigyük túlzásba! A legjobb, ha valamilyen időtálló megjelenést részesítjük előnyben.

gyerekszoba