Budapest XIII. kerületi lakás új arca

Ez a 45 négyzetméteres kétszobás lakás válaszfalainak, fürdő és wc szanitereinek mozgatása nélkül, pár meglévő bútordarabot újakkal kiegészítve kerül átalakításra.

Az eredeti nyílászárók és a tömör fa parketta felújításra kerülnek. Viszont a többi hidegburkolat helyére a fürdőbe és wc-be simított betonpadló, a konyha és kamra padlójára méhsejt hidegburkolat megy, ugyanaz, ami a kád oldalát is borítja majd. A falakat feles kötésben rakott sima fehér matt 10×20-as csempe (nem metrócsempe!), a mosdók mögötti részt smaragdzöld spanyol mozaik, a burkolattal nem borított rész 180cm magasságig vízálló festék borítja. Az elhasznált régi fehér vasradiátorok helyére új, hasonló megjelenésű bordás radiátorok kerülnek.

Az előszoba berendezése mérete miatt kis kreativitást igényelt. Fali fogasok, cipőtárolók, fali tükör és ülőke is befért.

A fekete csaptelepekkel és zöld színekkel, beton és fa felületekkel férfias enteriőr készült.

A szobákba a színes design tapéta és szőnyeg visz játékosságot, az új tárgyak mellett jól megférnek a felújított-átkárpitozott retró fotelek, a meglévő ágy-éjjeliszekrény, és íróasztal. Nagy kedvencek a fürdő bambusz kiegészítői: a kádtálca, a törölközőtartó és az ülőke.

A konyha szokatlan elrendezése a kétoldalt elhelyezkedő vízóramérőknek köszönhető. Helyhiány miatt ide be kellett férnie a meglévő gépeknek: mosógépnek és az álló hűtőnek is.

A kiadásra szánt lakás fiatal tulajdonosának kérésére a szobák funkcionális berendezést kaptak, nyitott tárolókkal, a nagyszoba egyik oldalára teljes falat beborító Budapest utcatérkép kerül, illetve a konyhába kortárs grafikák, utalva a főváros iránt érzett rajongására.

Simán elmennék bérlőnek!

Előszoba látványa a bejárati ajtóból, szemközti kis falra Ikea design fogasok kerültek.
Minden befért a kicsi előszobába: fali tükör, cipőtárolók, fogasok, ülőke.
Innen nyílnak a lakás többi helyiségeinek ajtajai.
Belátás a fürdőbe.
A mosdó, a meglévő vaskád és radiátor helye adott volt. A régi mosdó helyét egyedi pultra szerelt körmosdó, a kád oldalát méhsejt mozaik, a legutóbbit egy design antracit színű törölközőszárító radiátor váltotta fel.
A csempével nem burkolt falakon -védve a falat- vízálló festék került.
Csiszolt betonpadlóval, fehér csempével és smaragdzöld mozaikkal harmonizáló antracit fém kiegészítőkkel -fogas, falitükör, csaptelepek- egyedi fürdőszoba készült.
A wc ugyanazokkal a burkolatokkal burkolt mint a fürdő. Enyhítve az ipari hatást ide is fa kiegészítők kerültek, mint a fürdőbe.
A kamra
Kis konyha, annál több funkció. A betonfalat fűszernövények teszik barátságossá.
Méhsejt világosszürke padlólappal, fehér csempével és zöld frontokkal igazán vagány és férfias lett.
Kortárs grafikákkal a falon.
Nyitott polcokkal szellős a tér.
Otthoni munkahely-hálószoba egyben. Redőnnyel szerelt az összes ablak, ezért kérésre nem kerültek fel függönyök, nem veszik el a kilátást, illetve több fény jut a szobába.
Teljes falat borító Budapest utcatérkép igazán látványos, bejelölhetőek a kedvenc helyek. Közvetlenül mellé a dolgozósarok került, a meglévő íróasztalt ipari stílusú fali lámpa világítja meg. Fém görgős polc erősíti a stílust.
A keretét megtartva az előző tulajdonos által befalazott szárnyas ajtó falát vidám betonkocka falmatrica borítja, reflektál a szőnyeg mintájára, egyben kijelöli az ágy helyét. Vidám az összhang.
A meglévő ágyhoz C lerakóasztalka, mintás szőnyeg, egyedi gardrób, újrakárpitozott retró fotel került mustársárga színben. Az ablakos fal is beton festést kapott, jól néz ki előtte -tágítva a teret- a fekete fémkeretes fali tükör, a zöld növény pedig barátságossá teszi a szobát.
A kisebbik szobában nyitott polcos tárolók nem csökkentik az amúgy is kis alapterületű szobát. Viccesek a láthatatlan könyvtartók.
A réges-régen befalazott kétszárnyú ajtó innenső falára az ajtókeretek közé színes, digitális mintájú tapéta került.
Kilátás az íróasztal mellől. A zöldre kárpitozott retró fotel praktikus és vidám színfoltja a szobának.
Világos és rend van. Nyitott tároló nem szűkíti le a szobát.