Balkezesekek világnapjára – augusztus 13.

Balkezes vagy? Ilyen veszélyeket rejt a háztartásod!

Jobbkezes vagy, és nincs kedved végigolvasni ezt a cikket?
Próbálj ki csak 1 óráig mindent bal kézzel csinálni!

Ha abba a 10%-ba tartozol, akik balkezesnek születtek, akkor rendkívül nagy nehézségek árán, de mégis megszoktad és alkalmazkodtál a jobbkezeseknek kialakított világhoz.

Minden eszköz, szerszám, berendezés jobbkezesek számára van kialakítva, gondoljunk csak a karórára, amit a jobb oldalon lehet csak felhúzni.
Oké, már nem sokan használnak ilyet, de a tv távirányítója is jobbkezeseknek van kitalálva! És próbáltál már gitározni?

Szerencsére egyre elterjedtebbek a balkezeseknek kialakított tárgyak: mit szólsz a számukra kialakított irodai eszközökhöz, mint például a billentyűzet, az egér, az ergonomikusan kialakított toll, melynek tintája gyorsan szárad, de van már balkezeseknek jegyzet és spirálfüzet is, sőt vonalzó és hegyező is.

Ezek nagyban megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a balkezesek dolgát a nagyvilágban.

De mi van az otthonoddal?
Megveszed a nappaliba a tv-hez a balkezes távirányítót, az irodádba a balkezeseknek kialakított számítógépes és irodai eszközöket, de mi újság a konyhában? A konyha is munkahely!

Akár bal-, akár jobbkezes vagy, számos veszélyt rejt egy konyha: égési sérülés, vágás, az elrontott ételről ne is beszéljünk, és a stresszről, hogy már megint nem sikerült a puding csomómentesre ráadásul még oda is kapta.

De miért kell szenvedni, ha nem muszáj, ugye?

Alakítsd ki otthonod, a nappalitól az irodán át a konyháig, hogy BIZTONSÁG-os legyen!

A konyha tervezésekor a legfontosabb az adott helyiségnek megfelelően a technológiai sorrend kialakítása – balkezeseknek ugye pont a fordítottja. Mert nem mindegy hogy főzés közben kézre esnek-e a használt eszközök, illetve hány kilométert teszünk meg egy-egy étel készítésekor.

Ezek a konyhában leggyakrabban használt eszközök, amelyek már balkezesek számára is megvásárolhatók: merőkanál, kávékiöntő, hámozó és szeletelő kés, konzervnyitó, olló, dugóhúzó, és hogy a legfontosabbat megemlítsem: fagylaltkanál.

Akár jobb- akár balkezes vagy é r d e m e s lakberendezőre bízni a tervezést, hogy funkcionális és helykihasználás szempontjából is ideális legyen!

Meglátod mennyivel hatékonyabb és jobb szakács leszel!

Hívj! Segítek!