A cipész cipője, avagy lakberendező pianínót fest..

Egyelőre csak hangjával varázsolja el családomat ez a pár éve használtan vásárolt Rachmaninov pianínó. Furnérozása, lakkozása több helyen sérült, és legnagyobb bánatunkra korábbi gazdája által nem szakszerűen lett javítva-ami a képen látható matt megnemmondommilyenbarna fagittel történt 🙁

Nem éppen otthonunk éke, évek óta nézegetjük “lehangoló” formájában, és mivel átlátszó burkolatot nem kaphat a hangzás miatt (eredetileg ezt szerettük volna, mert milyen poén lenne ha látszódnának a mozgó billentyűk játék közben), ezért a festése mellett döntöttem.

pianínó festése DIY

Azt már tudom, mivel (Azúr Bagoly tejfesték, mert természetes alapanyagú és szép felületű, könnyen kezelhető festék) és hogyan (részt vettem siófoki bútorfestő alapozó tanfolyamukon) fogom festeni, de első lépésként – tervezési folyamat részeként- szétnéztem a nagyvilágban mégis milyen legyen, hogy külsejéhez, formájához és természetesen otthonunk modern stílusához igazodjon.

Ami szóba került:
A – vagány lenne vintage stílusú fehéren a modern berendezések és anyagok között
B – élénk szín, pl rózsaszín, egyedi graffiti vagy festett minta
C – egyszínű – fekete, szürke, uszadékfa- természetesen besimulna környezetébe

Vissza van a hangolása, aztán -a húrok közé csapva- indulhat a festés!
Bízom benne, hogy majd zongorázni lehet a különbséget!

2 thoughts on “A cipész cipője, avagy lakberendező pianínót fest..

 1. NaTo

  Helló,
  Szerintem az A és B változat ízléstelen és giccses lenne. Egy pianínóról beszélünk, nem egy táskarádióról. Hangszerek elleni ízlésmerénylet lenne legószínűre festeni. Csakis egyszínű, és lehetőleg sötét.

  nato voltam 🙂

 2. admin Szerző

  Mivel fiaim vannak a pink kilőve 😀
  Megj.: a zenevilágban másnak is eszébe jutott egyéniségéhez megfelelően alakítani kedvencét, pl: Jimi Hendrix kézzel festett Stratocastere, Eddie Van Halen Frankenstein-je, de George Harrison Lucy-je se piros volt eredetileg 😉
  A mi kis Rovink szerintem uszadékfa barna lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.