Fiatal pár első otthona

A ház meglévő helyiségeinek újragondolásával kényelmes otthonná válik fiatal megbízóim számára – akár két gyerekkel is.
Némi falmozgatással és átrendezéssel cca. 110 m2-en kerül berendezésre a szülők részére hálószoba, két gyerekszoba, fürdőszoba, konyha-étkező-nappali kertkapcsolattal, tágas előszoba és külön kézmosós wc a bejáratnál.
Tervezési koncepció alapja -kényelmes-világos otthon megteremtése mellett- szürke-barna színekkel, fa anyagokkal zen hangulatú fiatalos-modern terek kialakítása volt.

Lássuk a látványterveket!

Első benyomás a bejárati ajtóból: cipőtároló, balra beépített szekrények-rengeteg holmi elfér.
Közvetlenül a bejárat mellett pados cipőtároló, fogas, falitükör. Innen nyílik egy kézmosós wc. Az ablakon természetes fény áramlik be az előszobába.
A fali tükör keretének lécezése utal a zen stílusjegyekre.

A vidám pikkelymintás mozaik került a mosdó falára – „szerelem volt első látásra.. „ . A mozaik fehér fali mázas csempéjéhez jól illik a hexa formájú semleges színű padlóburkolat, ami visszatérő motívum a házban. A mosdópult fa anyaga megegyezik a ház többi bútorának anyagával.
Az étkező közvetlen terasz-kertkapcsolattal rendelkezik. A dekorációként szolgáló geometrikus mintájú falfestés modern és fiatalos, világosszürke színével passzol a fa anyagokhoz és szürkésbarna padlóburkolathoz, mely színek a megrendelőim kedvenc színei.
Az étkező berendezése egyszerű: falikarokkal megvilágított tálalószekrény, fűszernövényeknek létrapolc, x lábú asztal kényelmes és változatos ülőalkalmatosságokkal: székekkel, karfás fotelekkel és ülőpaddal.
A konyha letisztult, szintén egyszerű berendezésű. A főzőszigetnél bárszékek a társasági főzések helye. A háromféle szélességű, váltakozva lerakott padlóburkolat természetes faburkolat hatást kelt, végigvonul az előszoba-étkező-konyha-nappali-közlekedőn.
A minimalista konyhabútorhoz jól illik a hatszögletű csempével plafonig burkolt konyhafal. A sütőt kivéve minden gép teljesen integrált: ajtók mögött a hűtő, mosogatógép, mikró is.
A fehér konyhaszigethez a felsőszekrények színeiben barna bárpult került. Ugyanez a barna szín festett felülettel a kandalló felső falrészén jelenik meg. A konyha magasszekrényei és a pultjai fából vannak, míg az alsószekrények az egység kedvéért szintén fehérek.
A bioetanol látványkandalló térelválasztóként szolgál, mellette a zen jegyében készült a nappali tv fala. Ugyanaz a szürke kőburkolat díszíti, mint a kandalló talapzatát.
Konyhából kitekintve, csak a páraleszívó szögletes formájával nyúlik a sziget fölé. Süllyesztett mennyezeti spotok jól megvilágítják az egész konyhasarkot.
A szürke-hideg színeket a barna-meleg színű rattan ülőkék, fa asztalka, tv hátfal fa lécezés, bőr fotel és fa design lámpák egyensúlyozzák. Minden ablak redőnnyel felszerelt, ezért leheletvékony fényáteresztő függöny került az összes helyiségbe.
A szürke és barna kombinációival. A szőnyegekben a ház összes színei megjelennek.

A hálószobákhoz vezető közlekedőt egy vízszintes lécezésű tolóajtó zárja.
A fürdőszoba burkolatai megegyeznek a kézmosós wc burkolataival. A kerek tükör mögött a kék-fehér pikkelymintás mozaik, kék és fehér csempék a falakon.
A mosó- és szárítógép megbújik egy tolóajtós „szekrényben”. A pengefallal leválasztott mosókonyha mellé egy kád is befért a nagy alapterületű fürdőbe A kád előlapja faburkolatot kapott.
A wc szolíd takarásban pengefallal leválasztva az épített zuhanytól az ablak alatt. Az épített tartály fölött falsíkba épített szekrény került.
A hálószoba falát ugyanaz a lécezés borítja. Ikeás ötlet alapján a lécezésbe polcok kerültek éjjeliszekrény funkciót látnak el, kétoldalt design falikarok.
A szoba másik végében a falközben plafonig beépített tolóajtós gardrób került.
Kislány szoba házikó ággyal. A falfestés mintája követi a ház többi helyiségének háromszög mintáját, színe kis lakójának megfelelően rózsaszín-világosszürke színekkel festett.
Egyedi bútor jól variálható méretekben, később is jól használható, ha megnő a gyermek.
Kisfiúsra tervezett babaszoba.
Kényelmes fülesfotel, geometrikus falfestés kék színnel.