Újratervezés stílusötvözéssel

alaprajz
Az átalakítási rajz és az új berendezés

A kétszintes ház földszintje kisebb módosításokkal, alaprajzának újragondolásával -némi falmozgatással- funkcionálisabb elrendezést kap. A meglévő cserépkályha és bútorok felhasználásával új otthon születik.

látványterv előszoba
A bejárati ajtóból az előszoba boltíves átjáróján át az étkező látványa tárul elénk. Bővítési lehetőség híján egy kis előszobaszekrényen, falitükrön kívül akasztósor és egy ülőpad fért be az előszobába.
látványterv étkező
A már meglévő zöld cserépkályhája a ház dísze. A lépcső mögötti mészkő fal toszkán hangulatot kölcsönöz a háznak.
látványterv étkező
A berendezés adott volt, az étkező csupán finomhangoláson ment át.
látványterv étkező
A lépcsőfeljáró módosításával a konyha a terasz felől nyitottá vált, ezzel több fény is jut a helyiségbe. A meglévő boltíves nyílásokhoz készülnek az új nyílászárók és átjárók is.
látványterv konyha
A konyhát skandináv-vintage stílus inspirálta. A padlón Marrakesh mintás koptatott lap, a falakon fehér 10×20-as fózolt fényes metrócsempe van. A hófehér konyhabútorral letisztult, sallangoktól mentes. Az inox hűtő jól illik a koncepcióba, ahogy a szabálytalan mészkővel rakott falak is.
látványterv konyha
A központi világítás mellett izzós függesztékek világítják meg a munkapultot. A fehér beton pultos bútor, a fekete nyitott falipolcok, az inox berendezések és a falicsempe katonás rendjét a mészkőfalak oldják, egyben összekötik a megrendelő kedvenc, egymástól távoli stílusait (toszkán-skandináv-vintage).
látványterv konyha
A kis előtérből átlátunk a kétsoros konyhán. Szemben a melléképületekbe (pince és nyárikonyha) vezet a meglévő boltívekhez illeszkedő ajtó.
látványterv konyha
Az étkezőből kis előtér választja le a vendégszobát és a fürdőt. A konyhaátjáró két oldalán cipős szekrények egészítik ki a pici előszoba berendezését.
látványterv fürdő
A fürdő a konyha stílusában készült. A padlót ugyanaz a lap borítja, a falakat pedig feles kötésben rakott metrócsempe a szükséges magasságban. Stílusosan vascsillár falikarokkal, antik fakeretes tükör, betonpultos mosdó került ide, nem maradhat el a térben álló kád csapteleppel.
látványterv fürdő
A fürdőtől egy vékony fallal leválasztásra került a wc, szemközt befértek a mosó-szárítógépek is.
látványterv fürdő
A monoblokkos wc igazodik a berendezéshez.
látványterv nappali
A nappali az összebújos tévézés és a meghitt beszélgetések helyszíne.
látványterv nappali
A két kárpitos füles fotel szép kontrasztja a natúr színű modern ülőgarnitúrának. Hasonlóképp a modern sík tv és a rusztikus kőburkolatnak, ami a nappali falát is borítja, akárcsak az étkező és konyháét is.
látványterv nappali
A kanapé falát képek és két falikar díszíti. A berendezés letisztult, nélkülöz minden sallangot.
látványterv budoár
A vendégszoba igazából a háziasszony részére berendezett budoár.
látványterv budoár
Egy budoár minden szükséges berendezése megtalálható: baldachinos ágy, dívány, hatalmas gardrób, fésülködőasztal, öltözőparaván álló tükörrel.
látványterv budoár
A baldachinos ágyban királylánynak érzi magát az ember.
látványterv budoár
A madaras-virágos tapéta ékszerdoboz jelleget kölcsönöz.